Ανεπαρκής σηματοδότηση στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Δήμου Αγ. Γεωργίου

Ανεπαρκής σηματοδότηση στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Δήμου Αγ. Γεωργίου

Αρ. Πρωτ. 2115/14.07.09

Προς Υπουργούς:

- ΕΣ.Δ.Δ.Α. και Δημόσιας Τάξης

- ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Δύο χρόνια έχουν περάσει σχεδόν από την στιγμή που ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Εγνατίας Οδού που συνδέει την πόλη της Θεσσαλονίκης με την πόλη της Καβάλας.

Ωστόσο, ελλιπής παρατηρείται ακόμα και σήμερα η σηματοδότηση σε κάποια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, κυρίως στις περιπτώσεις όπου συνδέεται η παλαιά εθνική οδός με την Εγνατία Οδό και οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε ποιο οδικό δίκτυο επιθυμούν να κινηθούν.

 

Στον Δήμο Αγίου Γεωργίου και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος της Ασπροβάλτας, οι οδηγοί που κινούνται στο παλαιό οδικό δίκτυο και επιθυμούν να κινηθούν προς την Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας Οδού θα πρέπει να γνωρίζουν ή να μαντέψουν ποια διασταύρωση συνδέει την παλαιά εθνική οδό με την Εγνατία Οδό προς την Θεσσαλονίκη, καθώς δεν υπάρχει σχετική σηματοδότηση. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει πινακίδα που υποδεικνύει μόνο την κατεύθυνση προς την Καβάλα και τη Δράμα μέσω της Εγνατίας Οδού.

Ενώ για την πόλη της Θεσσαλονίκης στο συγκεκριμένο σημείο η ίδια πινακίδα υποδεικνύει  το παλαιό οδικό δίκτυο μέσω των στενών της Ρεντίνας, γεγονός που μπερδεύει τους οδηγούς, που δεν γνωρίζουν την περιοχή και κατευθύνονται προς την Θεσσαλονίκη από το παλαιό οδικό δίκτυο.

 Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 - Για ποιο λόγο δεν έχουν προχωρήσει τα αρμόδια Υπουργεία στην ολοκλήρωση του συστήματος των πινακίδων σήμανσης στην Εγνατία Οδό και ιδιαίτερα στο ύψος του Δήμου Αγ. Γεωργίου;

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για την άμεση επίλυση του προβλήματος που δημιουργείται από την ελλιπή σηματοδότηση στην Εγνατία Οδό στην περιοχή του Δήμου Αγ. Γεωργίου;

Απαντήσεις Υπουργείων